Tembung Saroja

Tembung saroja iku tembung kang rinakit seka rong (2) tembung kang (mèh) padha tegesé lan bisa nuwuhaké makna kang luwih teges. Bisa maknané perkara kang ana sesambungané, bisa uga kahanan kang mbangetaké.

Tuladha:

  • sato kéwan = perkara kéwan
  • ayem tentrem = tentrem tenan
  • tepa tuladha = tuladha
  • tresna asih = asih tenan
  • colong jupuk = perkara nyolong utawa kagiatan nyolong.

Tugas ngomah:

1)      Adi luhung

2)      Andhap asor

3)      Babak bundhas

4)      Blaka suta

5)      Candhak cekel

6)      Colong jupuk

7)      Darma bekti

8)      Dora cara

9)      Edi peni

10)  Ewuh pakewuh

11)  Gandhes luwes

12)  Gilir gumanti

13)  Icir iwir

14)  Iguh pratikel

15)  Jarah rayah

16)  Jejel riyel

17)  Kadang konang

18)  Kerta raharja

19)  Labuh labet

About Griya Jawa

suka bahasa dan sastra Jawa

Posted on Agustus 24, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 4 Komentar.

  1. . mantaaaabp !!!

  2. pak yang but remidi tugas yang mana ?

  3. kok meng sitik

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: